22/4 WHA Female Fitness | OUTDOOR | Module Peripartum

Als je nog maar 2 aanmeldingen hebt kún je als opleider annuleren natuurlijk... maar je kunt óók gewoon een KEI-goeie dag hebben met KEI-leuke cursisten op een KEI-mooie locatie! Topdag. Een vervolg staat nog niet gepland, maar als je interesse hebt horen we het heel graag!

13/4 NVFB Congres

Deze vrijdag de 13e waren we aanwezig bij het NVRB Voorjaarscongres in Nieuwegein om te spreken, te leren en te ontmoeten. Mooie gevarieerde dag. Wil je weten wat er aan bod kwam? Kijk het programma terug op site van de NVFB.

4/4 Data WHA Female Fitness (peripartum) samengevoegd

We hadden twee data in optie voor de peripartum module van WHA Female Fitness, maar hebben besloten deze samen te voegen tot 1 cursus op zondag 22 april in Amersfoort. Theoriedeel in Het Lokaal en daarna lekker buiten aan de slag langs de Eem. Leuk als je erbij bent! 

Voor de module 'Midlife' (specifieke training tijdens en na de overgang) op 25 mei zijn ook nog plekken beschikbaar.

28/3 Eerste WHA bedrijfsuitje: Spinning Babies

Wij combineren graag het nuttige met het aangename en bezochten daarom vandaag samen de cursusdag 'Spinning Babies' van Jennifer Walker in Nijmegen. Een mooie dag met fijne collega's, leuke nieuwe ontmoetingen (veel verloskundigen, super om multidisciplinair te leren!) en last but not least goed eten :) Vooral dingen geleerd die we zelf kunnen inzetten voor onze eigen cliënten in Hazerswoude/Leiden en Deventer, maar aangezien we maar één "zelf" hebben komt deze kennis vroeg of laat vast ook weer ergens ten goede aan de Women's Health Academy!

23/3 Stevig fun-dament

Onwijs leuke en zinvolle dag gehad vandaag in Alphen aan den Rijn, waarop we eindelijk even de tijd en de rust namen om samen alle dingen die al langer in ons hoofd zaten te ordenen en goed op papier te zetten. De start van de WHA was namelijk zo voortvarend dat je haast zou vergeten hoe belangrijk en leuk het is ook om een goed fundament beschreven te hebben. Achter de schermen starten we nu met bouwen, zodat we volgend jaar een mooie duurzame academie kunnen onthullen. En ondertussen gaan we voor de schermen uiteraard lekker verder met de lessen in ons "nood-LOKAAL", zodat we vast leuke dingen met jullie kunnen delen... en ook ons bouwdepot een beetje kunnen vullen natuurlijk ;)

Tipje van de sluier: lees eens over Positieve Gezondheid, een mooie brede visie op gezondheid waar we al langer meer mee wilden doen en daar hebben we nu een prachtige kans voor!

Bron afbeelding: https://iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/

16/3 Bijpraten met Lotte Bierhuizen van MamaWise Ghana

Vandaag had Ellen weer een waardevolle meeting met Lotte Bierhuizen van MamaWise Ghana. Lotte woont in Ghana en was even in Nederland. Mooi moment om haar dagen hier ook te vullen met het oppikken van kennis rondom zwangerschaps- en geboortezorg, die ze kan gebruiken voor haar missie om Ghanese zwangeren "wijsheid" m.b.t. zwangerschap, bevalling en ouderschap aan te bieden. 

En dat is niet makkelijk! Cultuurverschillen, armoede, laag geletterdheid, positie van de vrouw, slechte medische voorzieningen en een beste taalbarrière. De omstandigheden waar en hoe vrouwen in Ghana moeten bevallen zijn voor ons niet te bevatten. Heb je de "mazzel" dat je gaat bevallen in een kliniek, dan is dat met zes vrouwen tegelijk op een zaaltje. Geen familie/partner aanwezig. Ruwe behandelmethoden. En de aanstaande moeders hebben géén idee wat ze te wachten staat tijdens een bevalling.

Maar Lotte regelt het! Met behulp van haar gevoel voor rechtvaardigheid, haar doorzettingsvermogen, power en allerlei soorten van support. Daardoor heeft ze het nu, na jaren van doorzetten, wél voor elkaar dat de eerste groepen zwangeren een cursus kunnen volgen waarin ze, laagdrempelig en respectvol oa voorlichting krijgen over ouderschap en voeding tijdens de zwangerschap. Bevallingsvoorlichting, basic en toepasbaar in de dagelijkse Ghanese praktijk is een ander belangrijk punt van aandacht. En dáár kun je Ellen voor wakker maken. Dus werd het uren sparren met fijne cappuccino's en muntthee, resulterend in een donatie van lesmateriaal waar Lotte hopelijk mee uit de voeten kan. Lotte blij, de WHA blij en het állerbelangrijkst; hopen dat we samen veel Ghanese mama's en baby's wat blijer kunnen maken. 

Ben jij ook van mening dat álle vrouwen op de hele wereld recht hebben op eerlijke voorbereiding op de bevalling? En wil je net als wij wat meer doen dan alleen hier in Nederland je steentje bijdragen? Kijk dan eens op: http://www.mamawise.care

14/3 Eerste bijeenkomst over kwaliteitsborging zwangerschapscursussen

Dat er zoveel meer mogelijk is en meer te kiezen valt tegenwoordig rond de geboorte, maakt eerlijke voorbereiding belangrijker dan ooit en verloskundigen -maar ook de overheid- vinden het belangrijk dat de kwaliteit van de aanbieders hiervan transparanter wordt. Verloskundige Rosanne van der Sterre-Poolen organiseerde daarom vanavond in Apeldoorn een eerste kerngroep bijeenkomst met de meest uiteenlopende disciplines (dietist, haptotherapeut, hypnobirthing docent, mindfulnesstrainer, doula, yoga-docent, etc.) en wij waren erbij gevraagd om vanuit onze achtergrond mee te denken. Het was een interessante avond en Rosanne gaat met alle input aan de slag nu. Wordt zeker vervolgd...

3/3 Cursusdag Diastaseproblematiek heel goed ontvangen

Op zaterdag 3 maart verzorgde Miriam onze tweede W.H.A. activiteit: "Diastaseproblematiek: Diagnostiek en Behandeling". We kijken terug op een meer dan geslaagde middag/avond weer met superfijn en gevarieerd publiek.

Waar vind je het dat MOM IN BALANCE-, YVLO ZwangerFit-, AALO Zwanger Fit-, CrossFit- en Pilates-trainers, eerste- én tweedelijns (bekken)fysio- en oefentherapeuten uit Nederland én België met & van elkaar leren? Diastasis bridges the gaps!

Miriams "Trutten is het nieuwe hard gaan" bleek een eyeopener voor de trainers. En voor de behandelaars gold ie veelal andersom, want 'trainen' is veel meer dan 'oefenen'. In juni en oktober wordt deze cursus herhaald. Kijk hier even of er nog plek is als je wilt.

Tot slot nog onze speciale dank aan de collega's van Sport2Bfit/FysioKlein voor de support en gastvrijheid. Aan Klein specialist in massage voor het lenen van de behandeltafel. En last but not least aan PippinFoods voor de heerlijke gezonde avondmaaltijd. Super gedaan 

18/2 We zijn begonnen!

Op zondag 18 februari verzorgde Ellen de eerste WHA-cursus. Een kleine groep gedreven professionals kwam bij elkaar in Amersfoort en is -na een leuke ontspannen dag- weer helemaal op de hoogte van de state of the art m.b.t. baringspijn, het voorbereiden daarop en het omgaan daarmee. Op 16 maart staat de cursus opnieuw gepland. Meer info vind je hier.

3/2 Werken in Deventer afl. 1

Kijkje achter de schermen van een heerlijke, productieve werkdag! Getting things done √

31/1 Update opleidingsaanbod

NIEUW in ons opleidingsaanbod: FEMALE FITNESS OUTDOOR. Voor ervaren trainers die het allerbeste uit zichzelf en hun klanten willen halen en voor wie 'goed' niet 'goed genoeg' is. Twee modules: PERIPARTUM en MIDLIFE. Met in beide 100% aandacht voor de specifieke fysieke en mentale aspecten van vrouwen in die leeftijdscategorieën/ levensfases.

Verder op veler verzoek ook extra data voor de opleiding DIASTASEPROBLEMATIEK: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING. Behalve in maart, nu ook in juni en in oktober nog een mogelijkheid. We hopen jullie snel te zien!

Achter de schermen werken we hard aan nieuw aanbod, ook voor andere disciplines dan trainers en fysiotherapeuten. Ontzettend leuke gesprekken met geweldige gastdocenten... Wordt snel vervolgd!

 

13/1 Geslaagde KICK-OFF BORREL | 12 januari 2018 | Het Lokaal, Amersfoort

Wauw. We zijn nog steeds een beetje stil van alle warmte en gezelligheid gisteren tijdens onze kick-off borrel in Amersfoort. Hartelijk dank aan iedereen die dit feestje mogelijk maakte. Ook alle mensen die ons een berichtje stuurden, belden, bloemen lieten bezorgen of er op wat voor manier dan ook in gedachte bij waren: DANK! Bekijk hier het fotoalbum op onze Facebook-pagina!

 

1/1 HAPPY NEW ACADEMY!

Dank aan iedereen die zijn/haar steentje bijgedragen heeft om de Women's Health Academy zo snel op poten te krijgen. Fantastisch! De eerste activiteiten voor deze winter staan en de eerste aanmeldingen komen binnen. Wij bouwen rustig door en komen in het voorjaar met nieuw aanbod!